کشاورزی قراردادی حاوی نتایج مثبت و اثربخشی در فرآیندهای تولید کشاورزی از جمله توسعه ترویج، گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی، تسهیم مخاطره تولید،حل معضل تامین مالی و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است. در واقع میتوان مزایای کشاورزی قراردادی را در چند مورد عنوان کرد:
تسهیل و ارتقاء تولید
در واقع، قراردادها به کشاورزان امکان میدهد تا به منابع مالی و اعتباری بیشتری دسترسی داشته باشند، در اغلب قراردادها، تامین نهادههای تولید بر عهده خریدار است و حتی خریدار باید بخشی از خدمات فرایند تولید را نیز در اختیار کشاورز قرار دهد.
به باور فائو، در کشاورزی قراردادی، حمایتهای زیادی در زمینه تولید به کشاورزان داده میشود چنانکه عرضه مواد اولیه و نهادههای تولید ( بذر، کود و انواع آفتکشها)، خدماتی مانند آمادهسازی زمین با استفاده از تجهیزات مدرن دنیا، حمایت از کشاورز در فرایند برداشت محصول و نظارت دورهای به کیفیت نگهداری از محصولات در دوره رشد آنها و ارائه خدمات آموزشی به کشاورزان، همه جزو مواردی هستند که در کشاورزی قراردادی حضور دارند و منجر به تسهیل تولید و ارتقاء آن میشوند.
حضور فناوریها
بکارگیری فناوری، اغلب نیاز به دانش و سرمایه دارد، در کشاورزی قراردادی، خریدار محصولات با تامین ابزار، آموزشهای روز را در اختیار کشاورز قرار میدهد. بدینترتیب کشاورز با روشهای نوین آشنا شده و آنها را بکار می بندد. در اغلب اوقات، به این دلیل که استفاده از فناوری همراه با ریسک هزینه هست، پیشنهاد بهرهمندی و تامین فناوری بوسیله سرمایهگذار، مسیر را برای استقبال کشاورز از فناوری، میسر میسازد.
گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی
این مسئله جالب توجه است که در آمریکا، رویکرد مثبت به کشاورزی قراردادی به سمتی بود که در بیشتر موارد، صاحبان صنایع تبدیلی و تکمیلی، خریدار محصول کشاورز بودند و قراردادهای این چنینی را عقد میکردند، مزیت کشاورزی قراردادی برای گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی، تامین بودن مواد اولیه جهت آماده سازی و تجهیز هست تا سرمایهگذار با خیال راحت به سراغ تامین تجهیزات و راهاندازی کارگاه یا کارخانه خود برود.
بهبود کیفیت محصولات
زمانی که خریدار یک محصول مشخص باشد و پایشهای لازم جهت عملکرد خوب محصول انجام گیرد، دوره داشت محصول با بهبود همراه هست و همین امر، شرایط را طوری رقم میزند که محصول باکیفیتتر تولید شود.
بدون دیدگاه