سینی کشت علوفه هیدروپونیک یکی از تجهیزات مهم در راه اندازی دستگاه تولید علوفه است.
روش هیدروپونیک یا آبکشت که یکی از روشهای تازه برای کشت گیاهان میباشد در واقع به معنی رشد و پرورش گیاهان در شرایطی است که با کمترین آب و بدون خاک و سم صورت میگیرد که در نقاط مختلف دنیا برای تولید علوفه و غذای دامها از آن استفاده میشود. این روش پیچیده نیست و فقط با استفاده از وسایل و تجهیزات مورد نیاز و اصولی، میتوان گیاهان مختلف و خصوصاً علوفه را تولید نمود.
همان طور که میدانیم تولید علوفه ی تازه در تمام فصلهای سال امکان پذیر نیست و یکی از دلایل استفاده از دستگاه تولید علوفه هیدروپونیک نیز همین موضوع میباشد. بذرهای رایج و متعددی همچون بذر جو، گندم، ذرت، شبدر و یونجه با استفاده از این روش کشت میشود.
از آن جایی که گفته شد در این روش از خاک استفاده نمیشود، آب یا محلولهایی که بر پایهی آب هستند به جای خاک می آیند و همین تفاوت است که در فرایند پرورش گیاه تغییراتی ایجاد کرده و این تغییرات سبب صرفهی اقتصادی و زمانی شده است. در روش تولید علوفه هیدروپونیک آبیاری به صورت اسپری یا مه پاش انجام میشود که مصرف آب را هم به حداقل خود میرساند. (تقریباً برای هر یک کیلوگرم بذر حدود یک لیتر آب .)
سینی کشت علوفه یکی از تجهیزات اصلی دستگاه علوفه هیدروپونیک میباشد که در ادامه مزایای آن ذکر شده اند.
مزایای استفاده از سینی کشت علوفه هیدروپونیک
۱- تولید و پرورش علوفه هیدروپونیک با کیفیت در زمانی کوتاه.
۲- تولید علوفهی سبز و تازه که حاوی مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین و اکسیژن میباشد.
۵- نگرانی از بابت تأمین تغذیهی دامها در فصول مختلف سال و یا شرایط آب و هوایی هر اقلیم وجود ندارد.
۶- کشت علوفهها به شرایط محیطی وابسته نمیباشد.
۸- جایگزینی مناسب برای مراتع چرای دامها میباشد.
۹- دیگر خبری از استفاده کود و سموم شیمیایی نیست.
۱۰- مصرف دارو برای دامها کاهش مییابد.
۱۱- از تخریب مراتع و آسیب به محیط زیست جلوگیری میشود.
برای راه اندازی دستگاه کشت علوفه هیدروپونیک وسایل محدودی نسبت به کشاورزی سنتی مورد نیاز است که میتوان آنها را در یک گلخانه یا یک کانکس و یا حتی یک اتاق کوچک راه اندازی کرد. (در واقع انتخاب محل آن به میزان تولیدات مطلوبتان وابسته است. چرا که باید تعادل دمایی و هزینهها و درآمد خود را در نظر بگیرید.) سینی کشت علوفه هیدروپونیک را باید به صورت طبقاتی در محل کشت قرار داد تا بهترین استفاده از فضا اتفاق بیفتد. برای آبیاری صحیح باید مخزن آب و لولهها را به درستی انتخاب کرد. (باید به جنس مخزن و گنجایش آن توجه داشت تا سیستم دچار کم آبی یا مشکلات دیگر نشود.) سینی کاشت علوفه هیدروپونیک که بستر رشد بذرها میباشد باید در برابر آب مقاوم باشد و دچار زنگ زدگی نشود (عدم استفاده از سینیهای فلزی). سیستم تهویه هم باید برای تنظیم رطوبت، دائماً هوا را بین طبقات به گردش درآورد. (کاهش هوا منجر به کاهش رشد جوانهها میشود و رطوبت زیاد هم رشد قارچ و کپک را تشدید میکند.) نور از دیگر عوامل مهم در رشد علوفه هیدروپونیک است که اگر به قدر کافی نباشد، بازده تولید را پایین میآورد.
بدون دیدگاه