تببین ظرفیت های مجمع ملی خبرگان و تولید کنندگان برتر کشاورزی در تولید دانش بنیان و اشتغال افرین در بخش کشاورزی و تشریح فرآیند شناسایی و انتخاب کشاورزان نمونه ،توسط عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی.
رضا بابان زاده رییس هیات مدیره کانون خبرگان کشاورزی استان آذربایجان غربی و عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور در این خصوص اظهار داشتند:
در راستای نام گذاری سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری به نام سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین و تحقق این شعار ، وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد تا با تاسیس قرارگاه کشاورزی دانش بنیان و ایجاد بسته حمایتی از تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی و راه اندازی جهاد کار آفرینی کشاورزی و استفاده از این ظرفیت ، زمینه توسعه وگسترش اشتغال حداکثری را فراهم نماید.
فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط با بخش کشاورزی را میتوان توصیه موکد ایشان به استفاده بیشتر وگسترده از دانش روز در بخش کشاورزی به منظور افزایش بهره وری در بخش های مختلف ازجمله آب و خاک ،اصلاح بذر ونهال ودامپروری به شیوه کشاورزی نوین وگسترش مکانیزاسیون در جهت کاهش هزینه های تولید وافزایش کیفیت محصولات کشاورزی ودر نهایت امنیت غذایی کشور دانست.
شاخص های مورد نظر ایشان در ارتباط با تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی ،قرابت و نزدیکی بسیار زیادی با ساختار مجموعه ها و واحدهای تولیدی کشاورزان نمونه ودانش آن ها دارد،این گروه از کشاورزان وبهره برداران با بهره گیری از مدیریت قوی ودانش بومی ، بهترین و بالاترین رکورد و دستاورد در تولید و عملکرد در واحد سطح را با مصرف بهینه آب و حفظ وپایداری خاک داشته اند.


ایشان ادامه دادند:
پروسه انتخاب کشاورزان نمونه ،فرایندی زمان بر و طولانی میباشد که با شناسایی تولیدکنندگان شاخص در ابتدای فصل زراعی آغاز و در طول فصل ادامه ، و پس از رصد و پایش مستمر ، فعالیت های تولیدکنندگان و بهره بردان و ثبت اطلاعات مربوطه در قالب فرم های ارزیابی با همکاری واحدهای مختلف ترویجی ،اجرایی،تحقیقاتی و بخش خصوصی ، به روش و شیوه کیل گیری مزارع و واحدهای تولیدی ، پس از بررسی و ارزیابی در کمیته های فنی ،در دبیرخانه کمیته انتخاب نمونه ها پایان می پذیرد.
انتخاب کشاورزان نمونه پروسه ای زمان بر بوده و همچنین از دقت کافی برخوردار میباشد و در طول سی سال گذشته خیل عظیمی از کشاورزان خبره و نمونه در سراسر کشور شناسایی شده اند.
در حال حاضر واحدهای تولیدی کشاورزان نمونه عملا مراکز کوچک و فعال تحقیقاتی خصوصی هستند که نیاز دانشی کشاورزان پیرامونی و شهرستانی را تامین کزده وبا تزریق دانش بومی شده و انتقال آن به بخش کشاورزی در راستای افزایش بهره وری نقش بسیار پر رنگی را ایفا مینمایند.کشاورزان خبره هر چند در صد کمی از جامعه کشاورزان و تولید کنندگان کشور را تشکیل میدهند ،با اینحال بخش زیادی از محصولات با کیفیت کشور بر مبنای دانش در مزارع و واحدهای کشاورزان خبره ونمونه ، تولید و زمینه رشد کار آفرینی و اشتغال در عرصه کشاورزی کشور را فراهم نموده است.
همچنان که مقام معظم رهبری تصریح فرموده اند ،ضروری است تا در اجرای طرح هایی با نام های مختلف و به منظور افزایش تولید ، ملاحظات کافی و لازم و بهره گیری از ظرفیت آنها رعایت گردد و بدین منظور میبایست از پتانسیل عظیم کشاورزان نمونه و تشکل متبوع آنها (مجمع ملی خبرگان کشاورزی) در راستای تحقق شعار سال، بیش از گذشته استفاده شود.
مطالب فوق الاشعار در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت مغفول و عظیم کشاورزان خبره ، بمنظور ارتقا جایگاه کشاورزی کشور مطرح میگردد.


بدون دیدگاه