راه‌اندازی مزرعه نوآوری توسط وزارت جهاد کشاورزی


وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دنبال ایجاد مزرعه نوآوری قبل از آغاز سال جاری بوده‌ایم و در حال حاضر که فرمان رهبری نیز در این خصوص صادر شده باید مزرعه نوآوری را راه اندازی کنیم.

به گزارش ایانا ، سید جواد ساداتی نژاد  وزیر جهاد کشاورزی در نشست  صبح امروز جمعه با مدیران و فعالان ۸۱ شرکت فناور و دانش بنیان استان خراسان رضوی با اشاره به فرمان حضرت آقا در ابتدای سال جاری، گفت: من فکر میکنم مصادیقی که حضرت آقا در خصوص آن صحبت کردند مصادیق کشاورزی بوده زیرا شعار سال مربوط به همه بخش ها و مردم است.

وی با بیان اینکه مساله‌ای که حضرت آقا در صحبتهای ابتدایی سال در بخش کشاورزی بوده است و این موضوع بی حکمت نیست، افزود: مثال از حوزه کشاورزی نشان دهنده پیامی است؛ سابقه جهاد سازندگی سابقه نگاه کردن و رد شدن نیست و حتما امسال اتفاقی باید بیفتد.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه این اتفاق در شرایط معمولی رخ نخواهد داد، افزود: باید در این زمینه عیب ها را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: به دنبال ایجاد مزرعه نوآوری قبل از آغاز سال جاری بوده ایم و در حال حاضر که فرمان رهبری نیز در این خصوص صادر شده باید مزرعه نوآوری را راه اندازی کنیم.

به گفته‌ی وی، وزارت جهاد کشاورزی با وجود فرماندهی واحد در حوزه کشاورزی می‌تواند نسبت به معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری این حوزه موفق تر عمل کند.

وزیر جهاد کشاورزی بر قرارگیری بخش ترویج در کنار بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: در حوزه ترویج البته با نگاه بخش خصوصی، ما باید ترویج را از سازمان تات جدا کنیم تا به یک ترویج مدرن امروزی با همین نوآوری تبدیل شود و بخش خصوصی را کنار خودش قرار دهد.

وی افزود: این همه فارغ‌التحصیل کشاورزی اینها همه با هم یکی شوند، مروجینی که بتوانند بروند این کار را انجام دهند. رسوخ و نفوذ به مروج نیاز دارد. یعنی باید یک آدم امینی کنار کشاورز باشد تا دانش را به کشاورز انتقال دهد. اینها مراکز خدماتی‌های ما هستند، مروج هایی که آنجا هستند، بنابراین ما باید یک پوست‌اندازی انجام دهیم و این پوست‌اندازی برای سال 1401 به فرمان آقا پوست‌اندازی بسیار سخت تات ماست.

ساداتی‌نژاد خاطرنشان کرد: اگر بخواهم افراطی حرف بزنم باید بگوییم تات در سال 1401 یک مقاله هم نباید بدهد. به خاطر اینکه دانشکده کشاورزی کارش تالیف مقاله است و هرروز تولید مقاله می‌کنند. سازمان تات برای مقاله درست نشده، من وزیر جهاد کشاورزی از اساتید تات مقاله نمی خواهم و اصلا خوشحال نمی‌شوم که بگویند امسال 20 درصد از مقالات ما نسبت به پارسال افزایش پیدا کرد و ما انتظار مقاله نداریم اینقدر وزارت علوم قدرتمند است این کار را در حوزه دانش انجام می‌دهد.

به گفته وی، سازمان تات حلقه واسط است و کارش این است که دانشی را که می‌فهمد به مزرعه انتقال دهد. ما اگر دانشگاهیان را به مزرعه بفرستیم، فوق پروفسور برای خودش حرف می‌زند، کشاورز هم برای خودش، حرف هر دو درست است ولی این واسط می‌خواهد، واسطش سازمان تات هست تا دانش اندیشمندان بخش کشاورزی را بگیرد علم و کار او را بفهمد، هضم کند و آن را به  ادبیات کشاورز بر روی زمین کشاورزی تبدیل کند.

مقام ارشد وزارت ادامه داد: در حال حاضر وضعیت برعکس شده و سازمان تات ما شده پروفسور و در نقش دانشگاه، تولید مقاله می‌کند. کشاورز ایرانی دانشگاه نمی‌خواهد، در گذشته تات یک رابط بود بین دانشگاه و کشاورز و این باید برگردد و سال 1401 برای تات سال سختی است و باید برگردد به اصالتی که بین دانشگاه و مزرعه قرار گیرد، لذا اصلا اینها پشت میز نباید بشینند و مقاله دهند، بلکه باید دائم بین مزرعه و دانشگاه تردد کنند.

وزیر جهاد کشاورزی عدم واگذاری ایده های شرکت‌های دانش‌بنیان به سرمایه‌گذاران برای اجرایی شدن آن، یکی از عیب‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرد و گفت: یکی دیگر از عیب‌های شرکت‌های دانش بنیان این است که اینها یک چیزی را که دست پیدا می‌کنند، فکر می کنند صفر تا صد را خودشان باید انجام دهند، این نمی شود، چون پول می‌خواهد و سرمایه دست دیگری است. شما این ایده را بدست آوردید، محصول را توانستید تولید کنید، مجموعه‌های مختلف در حجم تحقیقاتی و دیگر کارها کمک کردند، برای مثال10 تن هم تولید کردی و آن رو فروختی و معلوم هست که سودآور هم هست، الان می‌خواهید خودتان آن را به یک شرکت چندملیتی تبدیل کنید، که نمی‌شود.

به گفته وی، ما باید یاد بگیریم که در اجرای برخی ایده‌ها وقتی به مرحله‌ای رسیدیم با سرمایه‌گذاران بخش‌های دیگر مشارکت کنیم.

ساداتی‌نژاد گفت: اساتید و هیات علمی را می‌شناسم که بعضی وقتها محصولی دارند که هیچ کسی در دنیا نداره، هر کسی را بردیم مذاکره کرده حتی شرکت که بخواهد تولید کند، به خروجی نمی‌رسد، چون اینقدر این کاری که انجام داده را دوست دارد و مهم می‌داند که می‌تواند ثروتی تولید کند، اما آخرش یک کشور دیگر آن را تولید می کند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید در گرفتن مجوز برای مزارع نوآوری حلقه واسطی درست کنیم تا اینها گیر محیط زیست نباید بیفتند، چون این بچه‌های ما ادبیات این که بروند با محیط زیست حرف بزنند، کار مجوز گرفتن حرفه‌ای است. مثل اینکه بخواهید یک شرکت ثبت کنید سه ماه باید بدوید، اما وقتی می‌روید با یک نفر قرارداد میبندید و یک میلیون می دهید ظرف 20 روز شرکت ثبت شده،‌ آماده با کارت را به شما می‌دهد، کار حرفه‌ای این است و او ادبیات را می‌فهمد. بنابراین فکر می‌کنم یک بخشی از این حوزه‌های بروکراسی که در حرف‌های دوستان ما بود این است که باید این مزرعه نوآوری یک بخشی باشد که اینکار را برایشان انجام دهد و اینها نباید درگیر هم بشوند.

وی افزود: آخرین نکته این است که در پرزنت هم ضعیف هستیم. فکر می‌کنم در توضیح موضوع ضعیف هستیم در دو سه دقیقه، در این کار شاید اینجا جایگاه ندارد. شما عمدتا نمایشگاه می گذارید وزرا و رئیس جمهور و مقامات می آیند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه ها علم و فناوری، گفت:  ارایه محصولات در نمایشگاه ها باید در مدت زمان کوتاه به صورت  ساده ارایه شود و مشخصا عنوان شود که  محصول تولیدی جایگزین چه چیزی است چه ثروتی تولید می‌کند و چه حمایتی لازم دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از محوری ترین برنامه ها بحث فناوری و نوآوری بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌شود، تصریح کرد: این موضوع یک ضرورت است و بر اساس فرمان مقام معظم رهبری در سال جاری باید انجام شود.

 به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی در این رابطه فضا و مجوزهای لازم را عملیاتی می کند و آمادگی لازم برای ایججاد ساز و کارهای لازم در این خصوص را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت:  در هفته آینده نیز تصویب نامه تغییر نگرش در خصوص سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز عملیاتی خواهد شد.

وی با اشاره به موافقت نامه امضا شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یادآور شد: بر این اساس بنا است تا شرکت های دانش بنیان به ۲۰  درصد از شرکت های دانش بنیان کشور برسند و ۶۵درصد فروش شرکت های دانش بنیان کشور باید محصولات کشاورزی شود

. وی با بیان اینکه این موضوع ساده نیست، افزود: در قدم اول سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی باید بتواند فضا را در این رابطه باز کند تا این مهم محقق شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *