استارت آپ ها چه کمکی به صنعت کشاورزی می کنند؟


5 استارت آپ موفق در صنعت کشاورزی

1_ AGERpoint

اولین شرکت AGERpoint  می باشد. این استارت آپ، مدیریتِ باغ های تولید آجیل و مرکبات را به عهده دارد. با استفاده از اطلاعات ماهواره ای این شرکت توانسته است داده های بسیار ارزشمندی در مورد درختان، اندازه ی شاخ و برگ ها و قطر تنه و … بدست آورده و سبب شده به نتایج مهمی به منظور پرورش و رشد بیشتر و بهتر محصولات باغ ها دست پیدا کنند. این استارت آپ موفق شده است که در سال 2017 رکوردی را از خود به جای بگذارد و آن هم فروش 3 میلیون دلاری می باشد.

2_ Arvegenix

 شرکت Arvegenix یک استارت آپ قدیمی است و در حال توسعه ی شرکت خود با نام Pennycress می باشد. این شرکت تحولی را در تولید پروسه ذرت و سویا به وجود آورده است.بررسی هایی که این شرکت انجام داده است سبب شده که ضعف خاک زمین های کشاورزی را شناسایی و برطرف شود و با این کار محصولات بسیار با کیفیتی را تولید کرده است. انجام آزمایش ها شرکت Arvegenix باعث شده است که کشاورزان به سودی بیشتری دست پیدا کنند و محصولات با کیفیت تری را تولید کنند.

استارت آپ های موفق، دارای ارزش های اخلاقی بسیار زیادی هستند.. آن ها برای مزارع با مساحت های مختلف در سراسر جهان خدمت می کنند و تلاش می کنند نوآوری هایشان تا حد امکان در دسترس همه قرار گیرد. استارت آپ ها کشاورزان را تشویق می کنند تا شیوه های کشاورزی خود را بهبود ببخشند. استارت آپ ها، کشاورزان را در به دست آوردن راه حل های جدید و مناسب، جهت برطرف کردن مشکلات و چالش های کشاورزی، راهنمایی می کنند.

3_ Bluwarp

 سومین استارت آپ مربوط به شرکت BluWrap می باشد. این شرکت با استفاده از یک تکنیک بسیار پیشرفته موجب ماندگاری بیشتر پروتئین در مواد غذایی شد است. این شرکت با اختراع یک روش موجب شد یکی از تولیدکنندگان مواد غذایی پروتئینی درآمدی بالغ بر 18.6 میلیون دلار داشته باشد. این شرکت در حال حاضر یکی از قوی ترین استارت آپ ها در خلق ایده های نو در حوزه ی کشاورزی می باشد.

4_AcCode

 شرکت AcCode به باغداران انگور و به صاحبان تاکستان ها در مراحل مختلف کمک های زیادی می کند. مدیریت نیروی کار، باغداران را از ابتدا تا مراحله ی برداشت انگور، در نگهداری و رشد محصول با بیشترین بازده، کمک می کند. این مدیریت باغ ها سبب می شود که بازدهی تاکستان ها به بیشترین حد خود برسد به همین دلیل است که آمریکا دارای مرغوب ترین انگور دنیا می باشد.

5_ Bayer

 آخرید شرکت Bayer نام دارد که یکی دیگر از استارت آپ های موفق در این صنعت مهم می باشد. با افزایش جمعیت، کاهش منابع طبیعی و شرایط آب و هوایی نامناسب نیاز به خلاقیت و نوآوری حس می شود که Bayer این مسئولیت را بر عهده گرفته است.

آن ها با ایجاد نوآوری در فرآیند تولید یک محصولِ کشاورزی، از ابتدا تا هنگامِ برداشتِ محصول، سبب پیشرفت چشمگیری در این صنعت شدند. آنان با بررسی و مطالعه ی عمیق ترین لایه های زمین تا بالا ترین سطح زمین یعنی ماهواره ها، توانستند نبوغ و تجربه کشاورزان را با علوم مدرن ادغام کنند و باعث رشد عظیمی در صنعت کشاورزی شوند. آن ها برای بهبود تغذیه، افزایش سود و افزایش بازدهی زمین های کشاورزی هیچ وقت دست از تلاش بر نمی دارن و متعهد شده اند همیشه راه حل بهتری را به همه ی کشاورزان ارائه دهند. این شرکت معتقد است با بهبود صنعت کشاورزی و اهمیت دان به مصرف کننده، سببِ حفظِ کره ی زمین خواهند شد و با دارا بودن سایت های بزرگ و مختلف اقدام به خدمت رسانی به کشاورزان در سرتاسر جهان می کنند و با داشتن گروه های مختلف در سراسر جهان و بیش از 30 زبان مختلف، با مردم دنیا ارتباط برقرار نماید.

استارت آپ های کشاورزی در ایران

در ایران نیز استارت آپ ها حدود دو سالی است که کار خود را شروع کرده اند با اینکه دیر است ولی دارای سرعت رشد بسیار زیادی هستند.  در این حوزه بستری وجود دارد که از 2 سال پیش حدود 200 استارت آپ کار خود را شروع کرده اند.

به طور کلی هر استارت آپ کشاورزی 3 تا 10 نفر را مشغول به کار کرده اند البته در استارت آپ های دانش بنیان چیزی حدود 500 نفر مشغول به کار می باشند که عددی قابل توجه است. کشاورزی یکی از کار هایی است که سبب افزایش موقعیت شغلی در یک کشور می شود و ورود استارت آپ ها نیز سبب شده است که نیروی کار بیشتری به صورت غیر مستقیم وارد این حوزه شوند که این عدد در ایران نزدیک به 4000 نفر می باشد.

مشکلات کشاورزی ایران

مشکلات کشاورزی ایران دارای ریشه های قدیمی می باشد و مربوط به 30 سال گذشته است. البته مشکلات این صنعت هیچ گاه نه در ایران و نه در سایر کشور ها تمام نمی شود بلکه با گذشته زمان پیچیده تر هم خواهد شد. از استارت آپ های فعال در این حوزه انتظار میرود که با دانش و نوآوری های خود از مشکلات این صنعت کاسته و کمک به پیشرفت آن کنند.

چند نمونه از نو آوری استارت آپ ها در این حوزه

به عنوان مثال می توان به شیوه رساندن آب به باغ ها قبل و بعد از ورود استارت آپ ها به صنعت کشاورزی اشاره کنیم. قبل از ورود استارت آپ ها به این حوزه آبیاری به صورت کانالی انجام می شد یعنی با کندن کانال های طولانی آب را به باغ ها و مزارع می رساندند که مقدار زیادی از این آب هدر می رفت ولی در حال حاضر با راه اندازی سیستم آب یاری هوشمند و از طریق هوش مصنوعی آبیاری مزارع به صورت کاملا دقیق کنترل می شود.

مورد دیگر سم پاشی است که در گذشته به صورت کاملا دستی انجام می شد که مشکلات زیادی داشت ولی امروز با استفاده از پهباد ها به راحتی و در طول مدت زمان بسیار کمی به طور برنامه ریزی شده این عمل صورت می پذیرد.

نقشه برداری از دیگر مزیت های استارت آپ ها می باشد. در این مرحله نقشه ای هوایی از مزارع و باغ ها برداشته می شود که با تحلیل آن می توان به میزان نیاز باغ به کود، آب و سم پی برد. مدیریت استارت آپ ها در این مسائل سبب می شود که سم کمتری استفاده شود که همین مورد باعث کاهش خطرات سموم و حفظ محیط زیست می شود. از طرفی کنترل آب مصرفی باغ ها باعث تجدید دوباره آب های زیر زمینی خواهد شد و میزان آب مصرفی را تا 60 درصد کاهش خواهد داد.

میزان فارغ التحصیل های رشته کشاورزی در ایران

در ایران 350 هزار نفر در صنعت کشاورزی فارق التحصیل هستند و استارت آپ ها را می توان یکی از بهترین حوزه ها برای شروع فعالیت این فارق التحصیل ها در کشاورزی دانست. از خدمات استارت آپ ها حدود 4.5 میلیون کشاورزی می توانند استفاده کنند و از طرفی می تواند برای متخصصان در این صنعت هم اشتغال زایی کند.

نتیجه گیری:

در دنیا و ایران استارت آپ ها دارای تاثیر های بسیار زیاد و مثبتی می باشند که صنعت کشاورزی از این تاثیرات بهره مند شده است. این استارت آپ ها می توانند بر روی مدیریت منابع، باغ ها، سموم و موارد بسیار دیگر به کشاورزان کمک های بسیار زیادی کنند تا به میزان زیادی از هزینه های خود کاسته و سود بیشتری را دریافت کنند. از طرفی افزایش شغل برای نیروی کار متخصص در این حوزه برای دولت ها دارای اهمیت بسیار زیادی است که این استارت آپ ها به خوبی از پس این کار بر آمده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *